De Koortsboom

Gepubliceerd op 15 augustus 2019 om 21:58

Elly en Josina van Lib’elly Energy maken een bijzondere reis. Dit ter verkenning om later met de hele groep te beleven. Dit is het laatste verslagje van onze mooie reis. Dank je wel voor jullie interesse.

Josina vertelt:

Het is nog steeds bloedheet, ons drinkwater is warm. De vermoeidheid slaat toe! Stilaan ronden we onze spontane verkenningstocht af. Wanneer we terug zuidwaarts rijden roept “De Koortsboom”. De zoekmachine Google geeft ons een adres in Nijmegen.

Aan een karakteristiek rijhuis in Nijmegen bellen we aan. Hartelijke mensen omarmen ons met een fijn ‘warm-up story’ van De Koortsboom. Een fris glas water, een begeesterd verhaal. Ik ben weer helemaal fit!

Het verhaal héél kort in 2 regels:

Het volksverhaal vertelt dat als een lapje stof aan de koortsboom/wensboom wordt gebonden, deze boom ervoor zorgt dat je intentie gehoor krijgt. (ivm ziekte, wens)

https://www.staatsbosbeheer.nl/natuurgebieden/rijk-van-nijmegen/bezienswaardigheden/koortsboom

Sjamaankoppel Cor en Marjolein begeleiden ons daadwerkelijk naar de krachtplaats “ Rijk van Nijmegen”. Aan de muur van een Middeleeuwse ruïne vinden we een sterke energetische plaats met oude en jonge zomereiken. We sluiten onze tocht met een sereen ritueel aan De Koortsboom. In vertrouwen dragen we onze wens en intentie over aan de machtige zomereik. Wie weet…

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Maak jouw eigen website met JouwWeb